Sorthovedet Sanger Spidshalede Sandhøns i Extremadura, Spanien Hanne Katrine Theut

Velkommen til GALLERI THEUT!

Her på siden kan du se eksempler på kunst af Trine Theut, en lyrisk-realistisk kunstner, der er både nationalt og internationalt ukendt. Men

hellere én smuk fugl på taget end ti grå i gryden.

LYRISK REALISME tager udgangspunkt i det sete og sansede, men fortolkes gennem malerens temperament - og bliver dermed et personligt udtryk for det oplevede. Jeg tilstræber at indbefatte ikke blot synet; men vinden, lugtene ... alle sanserne i mit udtryk. Et maleri bliver således snarere en bærer af en bestemt stemning end et billede af en konkret virkelighed. Det væsentlige fremhæves, det ligegyldige udelades - maleriet giver en meddelelse bare i sin ydre form, men indeholder alligevel meget mere. Det er ikke en brugsanvisning, hvor alt bliver forklaret ned i mindste detalje.

Malerier er som digte: Stærke, koncentrerede, det meste fortalt imellem linjerne.

Den lyriske realisme udspringer af impressionismen omkring 1900, og den tæller så fornemme danske repræsentanter som Niels Lergaard, Oluf Høst og til dels Johannes Larsen. Naturlyrikken har på den etablerede kunstscene været trængt i baggrunden af mere intellektuelle kunstretninger... men den vender stærkt tilbage!

God Fornøjelse!


Vadehav og eng (Danmark) Ecuador Alamikangban (Nicaragua) Darién (Panama) Cuba Zackenberg (Grønland)